rfd2017

rfdposter

FOTOWEDSTRIJD RAVENSTEINSE FOTODAGEN 2016 – 2017

ICONEN EN SYMBOLEN

De Werkgroep Ravensteinse Fotodagen organiseert voor de 7e keer een fotowedstrijd. Dit jaar is bewust gekozen voor het thema van de Open Monumentendagen 2016 ‘Iconen en Symbolen’.

Wat zijn Iconen en Symbolen?

Met iconen en symbolen wordt verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis, die zichzelf overstijgt. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen enz. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen. Ook kunstwerken in de openbare ruimte of personen als iconen uit het verleden en heden, sluiten aan bij dit thema. Stuk voor stuk staan ze symbool voor onze cultuur, nauw verbonden met onze individuele én nationale identiteit.Voor verdere informatie over Iconen en Symbolen lees verder

Fotolocaties
Het gebied waar de foto’s voor de fotowedstrijd gemaakt kunnen worden zijn de plaatsen van de oude gemeente Ravenstein. Dat betreft het stadje Ravenstein en de kerkdorpen Huisseling, Herpen, Koolwijk, Overlangel, Keent, Neerloon, Neerlangel, Deursen, Dennenburg, Demen en Dieden. Als u bovengenoemde plaatsen een beetje kent, zult u ongetwijfeld diverse ‘Iconen en Symbolen’ in deze plaatsen tegenkomen en kunnen fotograferen. Een extra uitdaging heeft de organisatie ingebouwd: bij elke foto die wordt gemaakt en wordt ingezonden hoort een kort onderbouwd verhaal, waarom de foto voor u een icoon of een symbool is.

Wilt u als amateur fotograaf dit unieke thema mede vastleggen en actief meebeleven, dan kunt u zich voor deze fotowedstrijd inschrijven vanaf 4 juli t/m 27 augustus 2016.

Periode van het maken van de foto’s
Het fotograferen is mogelijk van 10 september t/m 13 november 2016. Er is bewust voor de datum van 10 september gekozen, omdat in dat weekend van Open Monumentendagen heel veel monumenten open zijn om daar mogelijk ideeën op te doen voor het fotograferen van een icoon of symbool. Op zaterdag 3 september om 16.00u is er een introductiemiddag om het onderwerp nader toe te lichten.

Expositie
De expositie van deze fotowedstrijd wordt gehouden van zaterdag 7 januari t/m zaterdag 25 maart 2017 in het Raadhuis te Ravenstein.

Inschrijving
Het is mogelijk om nu reeds in te schrijven via een inschrijfformulier. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per persoon. Dit inschrijfgeld dient na bevestiging van de inschrijving binnen 7 dagen te worden voldaan op rekening NL63 INGB 0659 6686 29 t.n.v. J J Leverdingen met als omschrijving RFD 2016-2017.

Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden  of u kunt een e-mail sturen naar ravensteinsefotodagen@gmail.com

Verdere informatie wordt u na inschrijving toegestuurd.
Werkgroep Ravensteinse Fotodagen.