Expo 2011

Expositie Ravensteinse Fotodagen 2011 “Ravenstein Toen en Nu”

.
Op 9 april 2011 hebben 34 amateurfotografen uit Ravenstein e.o. deelgenomen aan de Ravensteinse Fotodagen 2011. Met 3 oude ansichten van het stadje gingen de fotografen op stap met als opdracht van de op de oude ansichten getoonde situatie een foto te maken die de situatie weergeeft zoals die nu is.  Daarnaast mochten de fotografen van een van de 3 opdrachtfoto’s een vrije opname maken.
De oude en de nieuwe foto’s geven een beeld van Ravenstein zoals het was in de eerste helft van de 20e eeuw en hoe het nu is in 2011.
Een onafhankelijke professionele jury samengesteld uit leden van het fotografencollectief “BLIK” heeft de foto’s beoordeeld. Het resultaat van deze fotodagen was in september/oktober 2011 te zien in de zalen van het Raadhuis. Voor de expositie bestond een zeer grote belangstelling vooral van de kant van Ravensteiners die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van hun stadje.

De officiële opening van de tentoonstelling vond plaats op zaterdag 10 september door de heer Henk Buijks, streekarchivaris van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Voor het bekijken van de geexposeerde opdrachten  klik op bijgaande afbeelding

 

Verzameling oude ansichten

 

De werkgroep kan beschikken over een grote verzameling ansichtkaarten uit de eerste helft van de 20e eeuw. Deze ansichtkaarten zijn gescand en zijn nu voor een breed publiek toegankelijk geworden. Zij laten op boeiende wijze zien hoe Ravenstein er in die periode heeft uitgezien.Uit de totale verzameling van ± 200 ansichten heeft de werkgroep  70 ansichten geselecteerd. Deze selectie is gebruikt voor opdrachten aan de fotografen Voor het bekijken van alle ansichten klik op bijgaande afbeelding