Fotodagen

Winnaars 2017

De winnaars van de juryprijs zijn:

1e prijs Clasien Selman

1e prijs jury

In de afgelopen jaren als fenomeen plotseling opgedoken: bermmonumentjes voor verkeersslachtoffers. Rouwen en gedenken in eigen kring volstaat niet meer. Oude rituele en gebruiken bieden kennelijk niet meer voldoende troost. Nabestaanden markeren steeds vaker een plek in de openbare ruimte. Ze delen hun persoonlijk verlies met onbekende voorbijgangers; en maken zo dat hun dierbare een hoogst persoonlijke gedenkplaats krijgt. Want iedereen is bijzonder, en het is een onverdraaglijke gedachte dat iemand onopgemerkt zou blijven, in leven of dood. 

2e prijs Harriƫtte Giesbers, tevens publieksprijs

2e prijs jury en publieksprijs

Een kloostercel zoals die in gebruik was bij de zusters van de orde van de  Augustinessen in klooster Soeterbeeck. Nu gerenoveerd met alleen het hoogstnoodzakelijke zonder luxe net als toen. Staat symbool voor mij voor rust en eenvoud!

3e prijs Joop Kleuskens

3e prijs jury
De ontplofte bunker staat in de uiterwaarden en is oorspronkelijk gebouwd voor de verdediging van de spoorbrug. Deze bunker is een icoon in de uiterwaarden en een symbool van vrijheid met daarbovenop een fraai uitzichtpunt